Töltés
TEKINTSE MEG FŐ VÍZFOLYÁSAINK LEGFRISSEBB AKTUÁLIS VÍZÁLLÁSAIT! Kattintson a részletekre.
Nagybajcs(14:00):176cm   Komárom(14:00):202cm   Esztergom(14:00):181cm   Budapest(14:00):243cm   Paks(14:00):165cm   Baja(14:00):311cm   Duna Mohács(07:00):334cm   
Töltés
Nyomtatható verzió Küldés
Országjáró Vízügyi Roadshow BAJÁN    2017.11.28. 10:23

Vízügyi Roadshow Baján

 

A rendezvénysorozat bajai állomásán 2017. november 23-án rendhagyó osztályfőnöki óra megtartására került sor a Szent László ÁMK szakgimnáziumában. A delegációt Berkó Rózsa szakgimnáziumi igazgatóhelyettes asszony köszöntötte, aki bevezető gondolataiban méltatta a szakma népszerűsítését célzó kezdeményezést. Ezt követően a népes diáksereg figyelmét Siklós Gabriella OVF szóvivő igyekezett felkelteni, melynek sikerét mutatja, hogy a bemelegítő kvíz kérdések helyes megválaszolásáért járó jutalomtárgyak mind gazdára találtak.

Az interaktív bevezetőt és a vízügyi pályát bemutató rövidfilmek levetítését követően Dr. Bíró Tibor dékán szólította meg a jelenlévőket. Előadását a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Víztudományi Karának bemutatásával kezdte, melyben elhangzott, hogy a 2017. február 1-jén megalakult kar jogelődjeinek köszönhetően több, mint 50 éves múltra tekint vissza. A bajai vízügyi képzés ahogyan az dékán úr bevezetőjéből kiderült az ágazat egyik legmeghatározóbb utánpótlás nevelési bázisa. A diákok az előadásból megismerhették a víztudományi kar szervezeti felépítését, az oktatott mérnöki alapszakokat, továbbá azok speciális szakirányait. Ahogy azt Dr. Bíró Tibor elmondta csak általánosságban igaz az a vélekedés, miszerint nem tudhatjuk 20 év múlva milyen szakmákra lesz szükség a világban. Ez alól a vízgazdálkodás mindenképp kivételt jelent, hiszen a vízügyi szakma mindaddig nélkülözhetetlen lesz, míg a földi élet alapját a víz jelenti.

Az előadók sorában Láng István az Országos Vízügyi Főigazgatóság műszaki főigazgató-helyettese következett, aki a vízügyi szakmában rejlő lehetőségeket mutatta be a középiskolásoknak. Főigazgató-helyettes úr előadásában a vízügyi tervezés, kivitelezés, fenntartás, illetve üzemeltetés feladatait részletezte, valamint rávilágított a szakma sokszínűségére. Véleménye szerint a vízügyi pályán mindenki megtalálhatja a számára megfelelő szakágazatot, melyet a Láng-féle Vízügyi QR-kód szemléltetett.

Az előadások zárásaként az Országos Vízügyi Főigazgatóságról Fodor Zsuzsanna, míg a helyi Alsó-Duna-völgyi Vízügyi Igazgatóságról Koch Gábor tartottak színes beszámolót a vízügyes pályafutásuk kezdetéről, illetve az árvízvédekezésben szerzett tapasztalataikról.

 

 

Fel Fel