Töltés
TEKINTSE MEG FŐ VÍZFOLYÁSAINK LEGFRISSEBB AKTUÁLIS VÍZÁLLÁSAIT! Kattintson a részletekre.
Nagybajcs(00:00):122cm   Komárom(00:00):132cm   Esztergom(00:00):109cm   Budapest(00:00):173cm   Paks(00:00):64cm   Baja(23:00):198cm   Duna Mohács(00:00):226cm   
Töltés
Nyomtatható verzió Küldés
OVF-OPSZ közös közlemény    2013.06.07. 19:10
OVF-OPSZ közös közlemény

Az Országos Vízügyi Főigazgatóság és az Országos Polgárőr Szövetség együttműködése a gyakorlatban is kiállja a próbát

 

Az Országos Vízügyi Főigazgatóság és az Országos Polgárőr Szövetség 2013.04.23-án aláírt együttműködési megállapodása a gyakorlatban is kiállja a próbát. A lakosságot és környezetet veszélyeztető árvíz, belvíz elleni védekezés során jelentkező feladatok végrehajtása az OVF és az OPSZ közt folyamatos és jól szervezett, a kölcsönös információ áramlás révén. A cél közös erővel növelni az állampolgárok élet- és vagyonbiztonságát.

 

Az együttműködés sikeres megvalósítása érdekében az OVF az irányítása alá tartozó igazgatóságok útján gondoskodott az együttműködésben aktívan résztvevő polgárőrök általános vízkár-elhárítási védekezési felkészítéséről. Az Országos Polgárőr Szövetség megyénként létrehozta vízkárelhárítási egységeit – a kiemelten veszélyeztetett megyékben 200 fős – vízkár elhárítására kiképzett, mozgósítható, polgárőr egységeket. Az OVF folyamatosan tájékoztatja a Polgárőrséget azokról a helyszínekről, ahol a védekezési munkálatokban segítségükre van szükség. A rongálások, lopások megelőzése, elhárítása érdekében, a polgárőr szervezetek folyamatos járőrözéssel is segítséget nyújtanak a vízügyi igazgatási szervek vagyonkezelésében lévő vízügyi létesítmények őrzésében.

Országos Polgárőr Szövetség tisztségviselői ma délután látogatást tettek a Győrben felállított kihelyezett árvízvédelmi részlegnél. Az új részleg bevetette az alábbi egységeit: Felső Dunai Polgárőr Egyesület, Tisza Tavi Polgárőr egyesület, melyek rendelkeznek 6 árvízvédemi és 4 személyszállító motoros kishajóval valamint 20 fő szakképzett hajóvezető személyzettel. Az éjszaka folyamán az OVF Győr térségében 30 fős megerősítést kért a Polgárőrségtől  folyamatos védmű ellenőrzés céljából. A munkálatok gördülékenyen haladnak. Az együttműködés a vízügyi igazgatási szervek vonatkozásában az OVF irányítása, koordinálása mellett a területi vízügyi igazgatóságok útján valósul meg. Az Országos Műszaki Irányító Törzs (OMIT) az árvízi védekezés időtartama alatt minden reggel 08.00 órakor az Országos Vízügyi Főigazgatóság épületében tartja értekezletét, melyen a Polgárőrség a társszervekkel együtt részt vesz.

A két szervezet vezetője példaértékűnek minősítette a gyakorlati együttműködést - a kár elhárítások befejezését követően újra értékelik a közös munka szakmai tapasztalatait. Molnár Béla főigazgató köszönetét fejezte ki a Polgárőrségnek a gyors, konstruktív szervezésért és operatív munkáért, amelyre a következő napokban is fokozottan számítanak. Az Országos Polgárőr Szövetség tájékoztatása szerint, szükség esetén 5-6000 polgárőr áll bevetésre készen országosan.

Budapest, 2013.06.07.

Országos Vízügyi Főigazgatóság                        Országos Polgárőr Szövetség

Fel Fel