Töltés
TEKINTSE MEG FŐ VÍZFOLYÁSAINK LEGFRISSEBB AKTUÁLIS VÍZÁLLÁSAIT! Kattintson a részletekre.
Nagybajcs(08:00):189cm   Komárom(09:00):203cm   Esztergom(09:00):191cm   Budapest(09:00):256cm   Paks(09:00):169cm   Baja(09:00):319cm   Duna Mohács(09:00):336cm   
Töltés
Nyomtatható verzió Küldés
Víz Világfórum Budapest    2013.10.14. 17:34
Víz Világfórum Budapest

2013. október 8. és 11. között került megrendezésre Budapesten a Víz Világfórum, melyet Áder János köztársasági elnök és Ban Ki-moon, ENSZ főtitkár nyitottak meg. A konferencián az ENSZ vezetői, a világ országainak miniszterei, hercegek, professzorok továbbá ismert hazai és nemzetközi közéleti személyiségek is részt vettek.

Az Országos Vízügyi Főigazgatóság egy dupla standon ismertette a hazai vízgazdálkodás helyzetét, a legfontosabb fejlesztési elképzelések és eredmények bemutatásán keresztül. E cél érdekében a standon bemutatkozott a Külügyminisztérium Duna Stratégiát irányító Kormánybiztossága, az Országos Vízügyi Főigazgatóság, továbbá azok a háttér intézmények, tervező műhelyek, amelyek jelentősebb szerepet játszanak az ágazati fejlesztések előkészítésében és megvalósításában.

Az üzleti fórumon is bemutatkoztunk, hiszen az utolsó napon három kollégánk tartott előadást a magyarországi vízgazdálkodás helyzetéről.

Dr. Kozák Péter, az Alsó-Tisza vidéki Vízügyi Igazgatóság igazgatója  „Experiences of the continuous water balance assessment in Hungary” (Folyamatos vízháztartási értékelés tapasztalatai Magyaroszágon) címmel tartott előadást.

 

Gombás Károlynak, az Észak-Dunántúli vízügyi Igazgatóság árvízvédelmi, folyamszabályozási és Vízminőség-kárelhárítási Osztály főelőadójának előadása  „Flood protection and water management in Hungary” ( Árvízvédelem Magyarországon) címmel került megtartásra.

 

A harmadik előadást Balatonyi László, a Dél-Dunántúli Vízügyi Igazgatóság vízrendezési és társulati osztályának vízrendezési referense tartotta, „Flash flood, as a natural disasters in Hungary” (Villámárvíz, mint környezeti katasztrófák Magyarországon) címmel.
 

 

Fel Fel