Töltés
TEKINTSE MEG FŐ VÍZFOLYÁSAINK LEGFRISSEBB AKTUÁLIS VÍZÁLLÁSAIT! Kattintson a részletekre.
Nagybajcs(02:00):114cm   Komárom(02:00):131cm   Esztergom(02:00):119cm   Budapest(02:00):180cm   Paks(02:00):64cm   Baja(02:00):198cm   Duna Mohács(02:00):227cm   
Töltés
Nyomtatható verzió Küldés
Térinformatikai konferencia X.17-18    2013.10.17. 22:42
Térinformatikai konferencia X.17-18
A hagyományokhoz híven az idén is megrendezésre került a GDi Fórum és XVIII. Esri Magyarország Felhasználói Konferencia. A térinformatikai rendezvényt Oláh Attila, az ESRI Magyarroszág ügyvezetője, valamint Boran Loncaric a CEO, GDi Group képviselője nyitotta meg. A rendezvényen részt vett és előadást tartott a plenáris szekcióban Nick Land, az Esri USA Üzleti Fejlesztési Igazgatója is.
 
Az előadások három, egy kormányzati, egy üzleti és egy technikai szekcióban zajlottak. A kormányzati szekcióban kiemelt témakört alkottak a vízügyi vonatkozású projektekkel, fejlesztésekkel kapcsolatos előadások. Jakus György, az OVF főigazgatói tanácsadója ismertette az OVF térinformatikai rendszerének aktuális fejlesztési témaköreit.
 

Szabó Károly, az OVF térinformatikai szakértője bemutatta az EU Víz Keretirányelv végrehajtásához kapcsolódó informatikai rendszer fejlesztése című projekt keretében elkészült térinformatikai rendszer eredményeit. Németh J. András, az AJN Kft. részéről ehhez kapcsolódóan bemutatta az országos vízügyi térinformatikai felhőszolgáltatások és téradatbázis megvalósításával kapcsolatos eredményeket. Végül Hüse Zsolt, az Alsó-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság informatikai osztályvezetője előadásában bemutatta, hogyan lehetséges az igazgatósági adatok kapcsolódása az országos térinformatikai adatbázishoz.

 
A szünet után két előadás is az Árvízi Kockázat és Veszélytérképezés projekt aktuális eredményeiről, előrehaladásáról számolt be. Horkai András szakértő az árvízi kockázatkezelés ezévi eredményeit mutatta be előadásában, Barkóczi Attila az ÁKK 2012 Konzorcium vezetője és Németh J. András az AJN Kft. részéről pedig az árvízi kockázat és veszélytérképezést érintő nagytömegű adatfeldolgozás és vízügyi adattárba elhelyezés eredményeit mutatta be előadásában.
 
 
Az idei évben az  ESRI® Bizottságának döntése alapján az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) nyerte az ESRI Térinformatikai vándor díjat az elmúlt időszakban koordinált és jelenlegi is futó nagyszabású, előremutató térinformatikai vonatkozású fejlesztéseiért. Az OVF a térinformatikai vonatkozású feladatait közel 20 éve a Vízügyi Informatikai Stratégia részeként szervezetten és egységesen ESRI térinformatikai környezetben végzi. A közös munka kiemelkedő eleme a 2012. év végén az országban elsőként elindított, az egész Vízügyi ágazatot érintő Országos Vízügyi Térinformatikai rendszer bevezetése, amivel a szervezet felvállalta az innovatív technológiák alkalmazását és kiemelkedően széleskörű elterjesztését, a vízügyi térinformatikai felhő-szolgáltatások kialakítását, ami már a bevezetés időszakában, a 2013. évi tavaszi illetve júniusi árvíz idején megmutatta jelentőségét és egyértelmű hasznosságát. Az OVF térinformatikai rendszere a szervezetek közötti rugalmas információ megosztással és a döntéstámogatással hatékonyabbá és gyorsabbá tette a védekezési feladatok koordinálását.
 
A Díj átadására 2013. október 17-én 17.00-től a XVIII. Esri Magyarország Felhasználói Konferencia Díjátadó ceremóniáján került sor a Magyar Telecom Székház Tölösi Péter Konferencia Központjában.
 
A díjat Jakus György, az OVF főigazgatói tanácsadója és Süle Zsolt, az OVF Központi Ügyeleti és Informatikai osztályvezetője vették át.
 
 
Fel Fel