Sajtóközlemény - 2021.04.14. - 2021.04.14. 14:38
Vízügyi honlap

Együttműködés a vízügy és a horgászok között a vizek, a halállomány és a természet védelme érdekében

 

Budapest, 2021. 04. 14. – A hazai vizek, a halállomány, valamint a környezeti és természeti értékek hatékonyabb védelme érdekében együttműködési megállapodást kötött az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) és a Magyar Országos Horgász Szövetség (MOHOSZ). A szerződés a vízügyi igazgatóságok által üzemeltetett, állami tulajdonú, de a horgászszervezetek halgazdálkodási hasznosításában álló vízterületeket érinti, célja pedig a vízgazdálkodási, valamint horgászati igények magas szakmai színvonalú és hatékony kielégítése.

A megállapodás azokra az állami tulajdonban lévő és a vízügyi igazgatóságok vagyonkezelésében álló vizekre és vízilétesítményekre vonatkozik, amelyeken a horgászszervezetek haszonbérlőként folytatnak halgazdálkodást.

Célja - a vonatkozó vízgazdálkodási, halgazdálkodási és halvédelmi jogszabályok betartásával - a víz mennyiségének és minőségének, a hazai vizek halállományának, valamint a vizek környezeti és természeti értékeinek hatékonyabb védelme.

Ennek érdekében a szerződő felek együttműködnek

Az egyezmény hosszú távon és átláthatóan biztosítja az állami tulajdonú vizeken a vízgazdálkodási és halgazdálkodási igények magas szakmai színvonalú és hatékony kielégítését.

A megállapodás végrehajtásáról az Országos Vízügyi Főigazgatóság és a Magyar Országos Horgász Szövetség évente közös közleményben tájékoztatja majd a nyilvánosságot.