Töltés
TEKINTSE MEG FŐ VÍZFOLYÁSAINK LEGFRISSEBB AKTUÁLIS VÍZÁLLÁSAIT! Kattintson a részletekre.
Nagybajcs(23:00):307cm   Komárom(23:00):322cm   Esztergom(23:00):320cm   Budapest(23:00):379cm   Paks(23:00):314cm   Baja(23:00):463cm   Duna Mohács(23:00):476cm   
Töltés
Nyomtatható verzió Küldés
Duna Nap    2017.06.15. 18:41

 

DUNA NAP

Gyere el június 24-én a Gyerek Szigetre,

szerezz Duna Útlevelet, játssz velünk

és vidd haza a számodra készített sok-sok ajándékot!

 

Duna Útlevélért jelentkezz a Belügyminisztérium Duna Nap sátránál, gyűjtsd össze az útlevélben szereplő helyekről a pecséteket és vidd el a megérdemelt jutalmadat.

 • Az Országos Vízügyi Főigazgatóság sátrában játékosan teheted próbára a vízzel és a Dunával kapcsolatos tudásodat. Sok érdekes feladat vár, amelyek megoldásában szüleid is biztosan segítenek majd - szívesen látjuk őket is!
 • A Külgazdasági és Külügyminisztérium sátránál várnak minden rajzolni szerető gyermeket a "Neked mit jelent a Duna? - Oszd meg Dunával kapcsolatos élményedet, gondolataidat!" országos kreatív rajzpályázat keretében. Gyere el és rajzold le, hogy számodra mit jelent a víz, mit jelentenek folyóink, tavaink.
 • Emellett egy extrém sportteljesítmény kezdetének résztvevője is lehetsz. Hidvégi-Üstös Pál ultramaratonista, aki a Duna teljes szakaszát futja végig 2017 őszén, ezen a napon a 70 maratoni távnak megfelelő futás bemelegítéseként 14:00 órakor elindul velocipédjével, hogy végigkerékpározza a Duna magyarországi szakaszának mindkét oldalát.
 • A Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság segítségével játszva ismerkedhetsz a Dunában és a Duna mellett élő növényekkel, rovarokkal és állatokkal!
 • A Fővárosi Vízművek sátránál Víz-kvíz feladványokkal tesztelheted ismereteidet az ivóvízről, vagy a Vízművek legszebb létesítményeit ismerheted meg puzzle játék során. A kicsik mini horgászversenyen ügyeskedhetnek.
 • Mindenkit szeretettel várunk a Fővárosi Vízművek sátránál egy pohár hűsítő ivóvízre!
 • A GWP Magyarország Alapítvány sátránál részt vehetsz a Duna Művészeti Mestere alkotó versenyen 12:30-ig. Ha ügyes vagy és megválaszolod a totókérdéseket, fotózkodhatsz a barátaiddal egy "csoda-gép" előtt. A fotót emlékül hazaviheted.
 • Válaszd ki, válaszolj, hallgasd meg, kukkants bele, horgászd ki, rakd össze, szedd szét és karikázd be! Ha a társasjáték a te világod, jól fogod érezni magad a WWF Élő Duna Turnéjának interaktív társasjátékával. Tizenkét lépcsőn kell végigmenned ahhoz, hogy bizonyítsd, mindent tudsz a Dunához kötődő élőhelyekről és lakóikról.
 • Ha elfáradtál a játékban, térj be a Földművelésügyi Minisztérium pihenő-sarkába, dőlj le kényelmesen az óriás babzsákokra és nézz filmet a Dunáról, a vizek birodalmáról, vagy akár a hódokról.
 • Az MTA ÖK Duna-kutató Intézet a dunai halállomány változatosságát és a régi idők halbőségét mutatja be.
 • Te is tehetsz azért, hogy a Dunában nagy halak legyenek, ha a Belügyminisztérium sátra elől 12 órakor induló csoporttal részt veszel a haltelepítésen.  A Rideg & Rideg Fish Farm Kft. felajánlásában érkező kis kecsegéket személyesen engedheted be új lakóhelyükre, a Dunába.
 • Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság igazi különlegességgel várja a látogatókat: bemutatja Magyarország egyetlen tűzoltó hajóját, a Szent Flóriánt.  Az érdeklődők a Belügyminisztérium sátra elől indulhatnak 11.00, 13.00 és 15.00 órakor.

 A Nemzetközi Duna Napot 2004. június 29-én ünnepelték először a Nemzetközi Duna Védelmi Egyezmény aláírásának 10. évfordulóján. Azóta a Duna vízgyűjtő országai minden évben színes programokat szerveznek, amelyek célja, hogy rámutassanak a Duna és vízgyűjtője egyedülálló természeti és kulturális értékeire, és felhívják a figyelmet a Dunára és sokszínű élővilágára.

 

Várunk mindenkit egy közös Duna Napra június 24-én 10 órától a Generali Gyerek Sziget (Hajógyári-sziget) Gyermekparadicsom helyszínén.

Fel Fel