Töltés
TEKINTSE MEG FŐ VÍZFOLYÁSAINK LEGFRISSEBB AKTUÁLIS VÍZÁLLÁSAIT! Kattintson a részletekre.
Nagybajcs(13:00):179cm   Komárom(13:00):202cm   Esztergom(13:00):181cm   Budapest(13:00):243cm   Paks(13:00):166cm   Baja(13:00):313cm   Duna Mohács(07:00):334cm   
Töltés
Nyomtatható verzió Küldés
7 ORSZÁG, 7 NAP ALATT...    2013.10.28. 10:00
7 ORSZÁG, 7 NAP ALATT...

Dél-koreai delegáció látogatása az Országos Vízügyi Főigazgatóságon és a Kvassay-zsilipnél

Ez lehetne a mottója annak a Dél-Koreai vízügyi delegációnak, amely 7 európai országban – köztük hazánkban is - közel egy hét alatt tett látogatását.

A felkérést Jim Park úrtól, az amerikai Wisconsin-Madison Egyetem Építő-, és Környezetmérnöki Karának professzorától - a Vidékfejlesztési Minisztériumon keresztül - kaptuk. A 8 fős mérnöki delegáció a K-Water nevű Koreai Vízkészlet-gazdálkodási állami Vállalat munkatársai és a professzor úr elsősorban a Budapesten található zsilipek iránt érdekelődtek, ezért az Országos Vízügyi Főigazgatóság lehetővé tette számukra, hogy 2013. október 25-én látogatást tehessenek az Országos Vízügyi Főigazgatóságon és a Kvassay-zsilipnél.

A delegációt először az OVF székházában fogadtuk, ahol üdvözlő beszédet mondott Göncz Benedek, az OVF Vízkárelhárítási Főosztályának vezetője, majd a szakemberek tájékoztatást kaphattak a magyarországi vízügyi feladatok kormányzati szintű megosztásáról, Nagyné Sós Idától, a Vidékfejlesztési Minisztérium szakmai főtanácsadójától és a magyarországi árvízi kockázatkezelésről, Szentiványi Árpád, az OVF vízkárelhárítási szakértőjétől. A fogadáson részt vett és a szakmai kérdésekre választ adott Farkas György, az OVF környezetvédelmi referense is.

Az OVF-ben történt fogadás követte a szakmai látogatás a Kvassay-zsilipnél, ahol Juhász-Varga Katalin, a Közép-Duna völgyi Vízügyi Igazgatóság vízminőségvédelmi szakértőjének és Mohl Antal, a zsilip üzemeltetés vezetőjének és szintén az igazgatóság munkatársának segítségével bemutatásra került maga a zsilip és érintőlegesen az OVF kezelésében lévő RSD (Ráckevei-Soroksári Duna) projekt is.

A program végén a delegáció a fogadást illetően elégedettségét fejezte ki a magyar fogadó fél felé, majd sietett is tovább a látogatás következő állomására, a Gabčíkovo zsiliphez.

 

Szerző: Szabó Katalin (Országos Vízügyi Főigazgatóság)

Fotó: Kiss Árpád, gazdasági újságíró

Fel Fel