Töltés
TEKINTSE MEG FŐ VÍZFOLYÁSAINK LEGFRISSEBB AKTUÁLIS VÍZÁLLÁSAIT! Kattintson a részletekre.
Nagybajcs(02:00):105cm   Komárom(02:00):147cm   Esztergom(02:00):139cm   Budapest(02:00):171cm   Paks(02:00):12cm   Baja(02:00):160cm   Duna Mohács(02:00):183cm   
Töltés
Nyomtatható verzió Küldés
Megkezdődött a Beregi komplex árapasztási és árt...    2014.03.27. 09:54
Megkezdődött a Beregi komplex árapasztási és ártér-revitalizációs projekt kivitelezése

Március 26-án Tarpán alapkőletéti ünnepséget tartottunk, megkezdődött ugyanis a Beregi komplex árapasztási és ártér-revitalizációs projekt kivitelezése. Ez a tározó a Vásárhelyi Terv Továbbfejlesztése program keretében megvalósuló komplex árvízvédelmi rendszer elemeként másfél millió ember életének védelméhez, vagyonbiztonságához járul hozzá.

A megnyitón részt vett Áder János köztársasági elnök, aki köszöntőjében hangsúlyozta, hogy a mostani után még legalább három kormánynak kell ahhoz nagyon komolyan vennie a Tiszát és a tározók építését, hogy komoly eredményeket érjünk el a folyó elleni  védekezésben.

Molnár Béla, az Országos vízügyi Főigazgatóság főigazgatója elmondta, hogy a több mint 33 milliárd Ft európai uniós támogatással épülő  beregi tározó illetve a hozzá kapcsolódó létesítmények segítségével csökkenthetők lesznek a Tisza tivadari szűkület feletti legkritikusabb szakaszán az árhullámok csúcsai. Hangsúlyozta, hogy a Felső-Tisza árvízvédelmének kiépítésével, a biztonság megteremtésével kritikus helyzetben  időt nyerünk. Mégpedig jelentős időt, akár 24 órát, amely lehetőséget ad az egész Tisza völgy számára a felkészülésre a , a további védelmi teendők megtételére. És aki védekezett már a Tiszán, az pontosan tudja, mit jelent 24 óra időelőny.

Tilki Attila fehérgyarmat polgármestere, országgyűlési képviselő arról beszélt, hogy mit jelent a térségnek a Beregi tározó, a kivitelezők képviselője pedig elmondta, hogy bíznak abban, hogy az időjárás is kedvező lesz az építkezés ideje alatt.

Fel Fel