Töltés
Felhívjuk a Tiszán lévő úszóművek és úszóeszközök tulajdonosainak, valamint az érintett parthasználóknak a figyelmét, hogy a folyók felületén nagy mennyiségű és nagyméretű jégtáblák megjelenésére lehet számítani, melyek az árhullám megérkezésével folyamatosan emelkedő vízszintek mellett vonulnak le. Ezúton kérünk minden tulajdonost, hogy tulajdonának védelme érdekében gondoskodjon ezek beszedéséről vagy menedékhelyre való vontatásáról.
Nagybajcs(17:00):201cm   Komárom(17:00):220cm   Esztergom(17:00):212cm   Budapest(18:00):297cm   Paks(18:00):280cm   Baja(17:00):458cm   Duna Mohács(18:00):478cm   
Töltés
Nyomtatható verzió Küldés
Vízkeretirányelv

Az Európai Uniónak új víz- és vízi környezetgazdálkodási politikája van, amiben világviszonylatban is egyedülálló célt tűztek ki. Elhatározták, hogy 2015-ig jó állapotba hoznak minden felszíni és felszín alatti vizet az Európai Unió egész területén. A cél elérését a világ legambiciózusabb jogszabályával - az EU Víz Keretirányelvével - tették kötelezővé. Magyarország az Európai Unió tagja lett és végre kell hajtania ezt a jelen és a jövő nemzedékei számára nagyon fontos és szép feladatot.

Az EU Víz Keretirányelv magyar honlapjának a célja:

  • a VKI lényegének, célkitűzéseinek és előírásainak megismertetése az érdeklődőkkel és
  • a VKI végrehajtásával kapcsolatos kötelezettségek eredményeinek bemutatása, közreadása

A honlap bemutatja

  • az EU szintű Közös Végrehajtási Stratégia keretében, az EU szintjén,
  • a Duna Védelme Nemzetközi Bizottság keretében, a Duna Vízgyűjtő szintjén,
  • a Magyar Végrehajtási Stratégia keretében és
  • a többi EU tagállamban

folyó tevékenységeket, az alkalmazott módszereket és a kapott eredményeket, illetve megadja azt, hogy hol találhatók az ezekre vonatkozó információk.

 

Ennek keretében:

2009. december 22.-én közreadásra került Magyarország első vízgyűjtő-gazdálkodási terve a vonatkozó SKV dokumentummal együtt
(ide kattintva letölthető)

2010. május 5.-én a Kormány elfogadta Magyarország vízgyűjtő-gazdálkodási tervét
(ide kattintva letölthető, mint a 1127/2010. (V.21.) Korm. határozat melléklete)

 

Üzemeltetés:
 

Vízügyi és Környezetvédelmi Központi Igazgatóság
1012 Budapest, Márvány utca 1/d.


 

Fel Fel